Satul Greci prima localitate din Olt în carantină -VIDEO

0
966

Carantină în județul Olt. Satul Greci este prima localitate din Olt care a intrat în carantină, începând de duminică, 9 august. Prefectura Olt a înaintat solicitarea DSU, iar Raed Arafat a semnat ordinul care a intrat în vigoare de la ora 19:00. Măsura a fost luată din cauza numărului mare de persoane confirmate cu coronavirus și este valabilă timp de 14 zile, cu posibilitate de retragere sau prelungire, în functie de evoluția virusului. Masca de protecție devine obligatorie.

 

Efective sporite de polițiști și jandarmi s-au instalat în localitate. S-au instituit filtre la intrarea și ieșirea din sat. Timp de două săptămâni oamenii legii vor patrula și vor face verificari, pentru a se asigura că se respectă carantina.

Până acum în satul Greci 10 persoane au fost depistate cu noul virus. Este vorba despre angajați ai Spitalului de Psihiatrie din localitate, unde este focar de covid, după ce au fost confirmate 41 de cazuri la spital, dintre care 25 sunt pacienți.

Localnicii din satul Greci au fost surprinși să afle că nu vor mai putea să părăsească localitatea. Vestea i-a întristat pe mulți dintre ei.

Satul a fost împânzit de polițiști, jandarmi, reprezentanți ai ISU, care vor patrula și îi vor verifica pe locuitori.

Timp de două săptămâni în localitate sunt permise doar intrarea, respectiv ieşirea pentru transportul de marfă și deplasarea pentru urgențe medicale. Cei care lucrează în afara localității pot intra și ieși doar pe bază de adeverință de serviciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.