Zeci de percheziții la rețelele de trafic de persoane. Alex Bodi, fostul iubit al Biancăi Drăguşanu, săltat de mascați, pentru trafic de persoane și proxenetism. Acesta a fost adus la sediul DIICOT Craiova

0
834

 

Cea mai mare operațiune împotriva rețelelor de crimă organizată a fost efectuată de polițiști și procurorii DIICOT, care au descins la sute de locuințe, din mai multe județe din țară, pentru anihilarea celei mai puternice rețele specializată în trafic de persoane, proxenetism, trafic de droguri, contrabandă, spălare de bani. Printre cei săltați se află și milionarul Alex Bodi, fostul iubit al Biancăi Drăguşanu, finul lui Adrian Tâmplaru, un cunoscut interlop din Sibiu. Alex Bodi a fost săltat de acasă de mascați și a fost dus la audieri la sediul DIICOT Craiova, fiind acuzat că e șeful unei uriașe rețele de proxenetism. În total 18 persoane au fost audiate la DIICOT Craiova.

Percheziții au fost făcute noaptea trecută inclusiv de procurorii DIICOT Craiova împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Craiova. Au descins la 23 de adrese, pe raza județelor Ilfov, Brașov, Dolj, Gorj, Giurgiu, Olt, Sibiu și Vâlcea într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism.
Potrivit anchetatorilor, începând cu anul 2014 şi până în prezent, membrii unui grup infracțional organizat ar fi avut preocupări infracționale privind racolarea, transportul şi exploatarea sexuală a mai multor minore şi tinere, în Germania, Marea Britanie şi Austria.
Fetele care proveneau din familii defavorizate au fost racolate prin intermediul rețelelor de socializare, de mai mulți membrii ai grupării, care se aflau în penitenciar la vremea respectivă.

Inducându-le în eroare, fie cu promisiunea unui viitor comun (metoda loverboy), fie cu identificarea unui loc de muncă avantajos, respectiv profitând de starea lor de vulnerabilitate (situație materială precară, naivitate, lipsă de educație – factori determinanți pentru respectivele tinere în alegerea practicării prostituției), le-au convins să se prostitueze în beneficiul lor.
Victimele au fost trimise în străinătate și obligate să se prostitueze în mai multe cluburi de noapte. Dacă refuzau erau umilite în ultimul hal, sechestrate, bătute și chiar violate. „În cele mai multe cazuri, victimele au fost ţinute în imobile închiriate de către liderul grupării, au fost transportate zilnic la locurile unde erau obligate să practice prostituţia, erau permanent controlate/supravegheate, iar sumele de bani erau luate în totalitate de membrii grupării.

În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că tinerele au fost exploatate cu precădere în cluburi de noapte sau locaţii închiriate pe teritoriul Germaniei, pe raza oraşelor Berlin, Bonn, Stuttgart şi Frankfurt (Germania), dar şi pe teritoriul altor state europene (Italia, Spania, Marea Britanie, Cehia, Elveţia, Austria)”, se arată în comunicatul DIICOT.

Unele victime au fost vândute altor traficanţi în scopul exploatării. O mare parte din sumele de bani obţinute astfel de către membrii grupării ajungeau la liderul acesteia care, ulterior, le-a investit în diverse imobile din ţară şi din străinătate.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.