SJU Craiova amendat cu 25.000 lei. Nu are autorizație de securitate la incendiu

0
658

Cel mai mare spital din regiunea Oltenia nu are autorizație de securitate la incendiu. Încă din luna ianuarie reprezentanții ISU au făcut mai multe controale la Spitalul Județean de Urgență din Craiova și au aplicat amenzi de 25.000 de lei la cladirea în care funcționează și secția ATI. Spitalul prezintă un uriaș pericol. Funcționează cu o instalație electrică veche, dar nu se pot face modificări deoarece clădirea este veche din 1971 și nu se poate interveni.

Tragedia de la spitalul din Piața Neamț a determinat autoritățile să verifice situaţia autorizaţiilor şi avizelor de la spitalele din toată țara. Și în județul Dolj ISU a făcut verificări. Situația spitalelor din întreg județul se prezintă astfel:

Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova are în folosință 7 corpuri de clădire, pentru care au fost emise: două autorizații de securitate la incendiu pentru două corpuri de clădire, trei avize de securitate la incendiu pentru trei corpuri de clădire, un corp de clădire nu necesită aviz/autorizație de securitate la incendiu, iar clădirea S+P+10 nu este autorizată din punct de vedere al securității la incendiu, aceasta suferind de la punerea în funcțiune până în prezent modificări structurale și nestructurale care au presupus obținerea de avize de securitate la incendiu, aceasta fiind sancționată contravențional conform prevederilor legale în vigoare„, se arată în comunicatul ISU Dolj.

Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Craiova are în administrare șase clădiri, cinci în municipiul Craiova și o clădire în localitatea Melinești, pentru care au fost emise cinci autorizații de securitate la incendiu, iar pentru o clădire nu este necesară obținerea autorizației de securitate la incendiu, deoarece nu au fost efectuate modificări structurale care să impună obținerea avizului/autorizării de securitate la incendiu.

Spitalul Municipal „Filantropia” Craiova are în administrare șase clădiri, pentru care au fost emise două autorizații de securitate la incendiu, un aviz de securitate la incendiu, iar trei nu se supun avizării/autorizării, nefiind efectuate modificări structurale care să impună obținerea avizului/autorizației de securitate la incendiu.

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Craiova are în administrare șase clădiri, pentru care a fost emis un aviz de securitate la incendiu, lucrările fiind în curs de derulare urmând ca la finalizarea lor să fie solicitată autorizația de securitate la incendiu, iar la cinci clădiri nu au fost executate lucrări de investiții care să presupună modificări structurale care impun obținerea avizului de securitate la incendiu.

Spitalul Clinic Căi Ferate Craiova are în administrare două clădiri, la care nu au fost executate lucrări de investiții care să presupună modificări structurale care impun obținerea avizului/autorizației de securitate la incendiu.

Spitalul Municipal Calafat are în administrare trei clădiri, care nu au suferit lucrări de investiții care să presupună modificări structurale care impun obținerea avizului/autorizației de securitate la incendiu. La una din clădiri s-a solicitat aviz de securitate la incendiu pentru montarea unei instalații de detectare, semnalizare și alarmare în caz de incendiu pentru care s-a obținut autorizația de securitate la incendiu, certificând buna funcționare a acesteia.

Spitalul Municipal ”Profesor Doctor Irinel Popescu” Băilești are în administrare șapte clădiri la care nu au fost executate lucrări de investiții care să presupună modificări structurale care impun obținerea avizului/autorizației de securitate la incendiu, nefiind necesară solicitării autorizației de securitate la incendiu, având în vedere anul punerii în funcțiune.

Spitalul Orășenesc Segarcea are în administrare două clădiri, pentru care s-a obținut un aviz de securitate la incendiu pentru un corp de clădire iar la celălalt corp nu au fost executate lucrări de investiții care impun obținerea avizului de securitate la incendiu, nefiind necesară solicitarea autorizației de securitate la incendiu, având în vedere anul punerii în funcțiune.

Spitalul Orășenesc ”Așezămintele Brâncovenești” Dăbuleni are în administrare nouă clădiri, pentru care au fost emise patru autorizații de securitate la incendiu pentru patru corpuri de clădiri, două corpuri de clădire nu necesită obținerea autorizației de securitate la incendiu având în vedere anul punerii în funcțiune și faptul că nu au suferit modificări, iar trei clădiri nu se supun avizării/autorizării.

Spitalul Filișanilor (Spitalul Orășenesc Filiași) are în administrare șase clădiri, care de la data punerii în funcțiune nu au suferit lucrări structurale de investiții care impun obținerea avizului/autorizației de securitate la incendiu, nefiind astfel necesară solicitarea autorizației de securitate la incendiu’’ , se mai arată în comunicatul de presă al ISU Dolj.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.