Poveste cutremurătoare: trei frați din Predești, Dolj abandonați de părinți. Crescuți de străbunică cu 800 de lei

0
2718

Eugenia Chițibura are grijă singură de trei strănepoți. Copiii din comuna doljeană Predești, situată la doar 20 km de Craiova, au fost părăsiți de părinți. De trei ani sunt crescuți de străbunica Eugenia, dintr-o pensie de numai 800 de lei. Femeia este mamă, tată și bunică pentru cele două fetițe de 5 și 7 ani, dar și pentru băiețelul de 10 ani. Ileana, Natalia și Andrei au fost abandonați de nepotul bătrânei și de mama lor.

Străbunica Eugenia are aproape 70 de ani. Îi iubește pe copii ca pe ochii din cap și nu vede viața fără ei. Se zbate din răsputeri să le ofere tot ce au nevoie. De 5 luni nu mai primește nici măcar alocația copiilor, după ce mama micuților a dat-o în judecată. Copiii nu vor să se despartă de străbunica lor, nu își doresc să meargă la mamă. Cazul străbunicii i-a impresionat și pe jandarmii de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova care i-au oferit bătrânei o sobă și lemne pentru a încălzi locuința.

Lăsați ai nimănui pe lume cei trei frați o mai au doar pe străbunica lor, care n-a vrut în ruptul capului, ca cei mici să ajungă în grija statului. Strabunica Eugenia nu acceptă ideea de a fi despărțiți. Trage nădejde că va trăi suficient de mult cât să-i facă mari. Femeia se descurcă greu. Muncește în fiecare zi pentru a le oferi strănepoților un minim necesar traiului și, mai ales, o educație frumoasă. Din păcate copiii nu au condiții să facă cursuri online, nu au telefoane, tablete și se chinuie să învețe.

Povestea i-a impresionat pe jandarmii craioveni care i-au sărit în ajutor străbunicii și celor 3 frați care au fost abandonați de părinți și le-au făcut publică povestea.

Părinții copiilor s-au despărțit de aproape trei ani. Fiecare și-a format o altă familie. Cei trei frați au rămas în grija străbunicii care se chinuie să le ofere tot ce au nevoie. Strabunica nu a conceput ca micuții să ajungă în grija statului. A promis că le va fi și mamă și tată cât timp o va ține Dumnezeu în viață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.