Polițistul mort în accidentul din prima zi a anului a fost condus pe ultimul drum. Fănel Nițu a fost înmormântat în Balș, cu onoruri militare

0
1714

Șeful de post din comuna Morunglav, Olt a fost condus pe ultimul drum de prieteni, rude și zeci de colegi de serviciu, care l-au iubit și l-au apreciat. A fost înmormântat cu onoruri militare, într-un cimitir din Balș. Salve de armă au umplut cerul în memoria polițistului. Cortegiul funerar a fost însoțit de zeci de autospeciale de poliție cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune. Colegii au ținut și moment de reculegere în memoria polițistului. Fănel Nițu avea doar 49 de ani. Avea o experiență de 25 de ani în poliție, iar de un deceniu era șeful de post din comuna Morunglav, Olt. Mai avea foarte puțin până la pensie. A murit la datorie, în timpul serviciului, chiar în prima zi a anului, în urma unui cumplit accident care a avut loc în comuna Șopârlița, Olt.

Fănel Niţu a murit în mod fulgerător. Era în misiune, împreună cu un alt coleg, șeful de post din comuna Bârza, însoțeau o ambulanță care transporta la spitalul din Slatina un pacient cu probleme psihice. Pacientul a devenit violent, a agresat-o pe asistentă, moment în care șoferul de pe ambulanță a frânat brusc. Autospeciala poliției a intrat din plin în ambulanță. Polițiștul se afla pe scaunul din dreapta față, a fost grav ranit și a fost transportat la spitalul din Slatina, a fost operat, însă a decedat o zi mai târziu. Polițistul a lăsat în urma sa două fete și o familie distrusă de durere.
Slujba de înmormântare a avut loc în afara bisericii, pentru a se respecta regulile de distanțare. Colegii polițiștului au ținut moment de reculegere în memoria șefului de post din Morunglav.
Polițistul își va dormi somnul de veci într-un cimitir din Balș. Colegul său, poliţistul care se afla la volan, în vârstă de 36 ani, şeful de post din localitatea Bârza, este în continuare internat pe secția ATI a Spitalului din Slatina. Este conștient, a suferit chiar mai multe fracturi şi contuzii, însă nu la fel de grave, starea sa de sănătate fiind mult mai bună. Tânărul polițist va fi supus unor noi intervenții chirurgicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.