Bătrân umilit la Spitalul din Corabia. Ministrul Sănătății a trimis corpul de control. Cadrele medicale amendate

0
680

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, s-a autosesizat în urma apariției imaginilor în mediul online, cu un bătrân de 63 de ani, care a fost umilit pe holurile spitalului din Corabia. Ministrul a trimis în control o echipă din cadrul DSP Olt, care a făcut verificări noaptea trecută și a aplicat amenzi de 9000 de lei cadrelor medicale. Medicul de gardă a fost amendat cu 6000 de lei, iar asistenta medicală care a asistat la scenă a fost amendată cu 3000 lei. Reprezentanții spitalului au primit avertisment.

Imagini incredibile au fost filmate de o pacientă, la spitalul din Corabia. Pe filmări se poate vedea cum un bătrân stă în genunchi pe holurile spitalului din Corabia, neputând să se ridice. Cadrele medicale au rămas nepăsătoare. I-au cerut bărbatului să se ridice singur. Bărbatul ar fi aşteptat în jur de 3 ore până să primească ajutor. Pacienta care l-a filmat a fost cea care a cerut ajutorul cadrelor medicale.

Bătrânul are probleme de sănătate de mai mulți ani și a mers de nenumărate ori la spitalul din Corabia. Pentru că se simțea rău, vineri, a sunat la ambulanţă, care l-a dus la secţia de Ortopedie. Acolo a primit îngrijiri şi i s-a spus să plece acasă. Reprezentanții spitalului au precizat că în loc să meargă acasă, bătrânul a ajuns la camera de gardă, unde a rămas pe coridor ca să se mai încălzească.

Conducerea spitalului spune că pacientul nu ar fi vrut să fie ajutat, deşi asistentele s-ar fi oferit să îl aşeze într-un scaun cu rotile. Dar și că asistentele ar fi trebuit să acționeze mai prompt.

Conducerea spitalului din Corabia va face o anchetă internă pentru a stabili cu exactitate cine se face vinovat pentru cele întâmplate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.