Polițiștii și angajații din penitenciare au protestat din nou, în fața Prefecturii din Craiova

0
819

Polițiștii și angajații din penitenciare au protestat din nou, în fața Prefecturii din Craiova. Li s-au alăturat și aproximativ 30 de grefieri de la Judecătoria Craiova, Tribunalul Dolj și Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova. La protestul de azi au fost prezenți și angajați de la Protecția Copilului, dar și de la căminele de bătrani.

Aproximativ 100 de persoane și-au strigat nemulțumirile, mai bine de o oră, în fata Prefecturii din Craiova. Liderii de sindicat au mers apoi să poarte discuții cu prefectul de Dolj, Nicușor Roșca, reprezentantul Guvernului în teritoriu.
Cu toții cer conditii decente de muncă, eliminarea inechităţilor salariale din sistemul public, aplicarea legii privind salarizarea bugetarilor și un salariu corelat cu creşterea preţurilor. Au protestat împotriva înghețării salariilor și sporurilor.
Angajații de la căminele de bătrani și protecția copilului sunt revoltati și se simt nedreptățiți. De la începutul pandemiei au lucrat cu bolnavi de Covid și nu primesc sporuri. În timp ce angajaţii prefecturilor au spor de risc Covid de 30%.
Oamenii amenință că vor continua să protesteze, dacă nu se vor lua măsuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.