Doi băieți de 9 și 11 ani, din satul Răcarii de Sus, Dolj s-au înecat într-un lac din apropierea casei. Copiii au murit la Spitalul Județean din Craiova

0
815

Dramă în Dolj. Doi copii de 9 și 11 ani au căzut într-un lac încercând să recupereze mingea cu care se jucau. Tragedia a avut loc în comuna Răcarii de Sus, județul Dolj. Rudele i-au găsit după mai bine de o oră înghețați, aproape fără suflare și au alertat autoritățile. Familiile celor doi nu au bani să-i îngroape pe micuți și au nevoie de ajutor financiar.

Alin și Nicolas, din localitatea Răcarii de Sus, Dolj au murit la Spitalul de Urgență din Craiova, după ce s-au înecat într-un lac din apropierea casei. Cei doi băieți erau vecini și prieteni foarte buni. Copiii s-au jucat cu o minge, care ar fi căzut într-un lac situat la aproximativ 500 de metri de localitate. Unul din ei a încercat să scoată mingea, dar a scăpat în apă. Celălalt a vrut să-și salveze prietenul, dar a căzut și el în lac. O verișoară care îi însoțea a văzut totul și a fugit să ceară ajutor. A fost însă prea târziu.
Cei doi copii s-au jucat în faţa porţii, iar la un moment dat, nu au mai fost văzuți. Localnicii au început căutările, iar după câteva minute au văzut că mingea cu care s-au jucat fotbal era pe malul unui lac. Oamenii i-au găsit în apă şi au chemat repede ajutor. Cei doi copii au fost scoşi înghețați din apele lacului.
40 de minute s-au chinuit medicii să-i resusciteze pe cei doi copii pe malul lacului. Băieții au fost transportați în stare inconștientă la Spitalul Județean de Urgență Craiova, unde s-au continuat manevrele de resuscitare timp de mai multe ore. Din păcate, în cele din urmă, micuții au decedat.
Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă și totodată a fost dispusă efectuarea unei expertize medico legale în vederea stabilirii cu exactitate a cauzei decesului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.