Peste 800 de polițiști caută un deținut care a evadat din arestul IPJ Dolj

0
321

Polițiștii din județul Dolj sunt în alertă. Încă de seara trecută caută un tânăr de 23 de ani din comuna Unirea, care a fugit din Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Dolj. Până acum nu a fost găsit. A fost căutat întreaga noapte. Oamenii legii fac în continuare cercetări. Peste 800 de polițiști sunt mobilizați în activitățile de căutare. Au fost instituite filtre rutiere pe raza întregului județ. 

Deținutul care a evadat este extrem de periculos. Tânărul era deja condamnat la 3 ani de închisoare pentru furt și era închis în Penitenciarul de Maximă Siguranță Craiova. Sunt informații potrivit cărora este suspect într-un dosar de omor. Este bănuit că a ucis o bătrână de 82 de ani din Moțăței, Dolj după ce ar fi intrat în locuința acesteia, să fure bani. Femeia a fost ucisă în luna mai. Cruțan Andrei-Sorin a fost arestat în luna octombrie, însă nu era acuzat și de omor, în momentul în care a fost arestat. A fost identificat ulterior, în timp ce era în spatele gratiilor. A fost scos din penitenciar pentru a fi audiat în dosarul de omor și a fost dus în arestul IPJ Dolj.

Ieri, în jurul orei 18:00, tânărul a fost scos în aşa numita „cameră de plimbare”, o încăpere cu pereţi din beton, împrejmuiţi cu sârmă ghimpată, dar fără tavan. Este posibil să fi forţat o uşă veche, care nu mai era folosită, era blocată, şi astfel a reuşit să fugă. Nu se știe cu exactitate cum a evadat. Se fac în continuare verificări.

„Tânărul care a evadat a fost dat în urmărire națională și în consemn la fontiera de stat a României. Totodată, au fost organizate echipe de căutare, periere, scotocire, pe raza municipiului Craiova, oraşului Filiași, pe raza comunei Unirea şi comunei Motăței, cu sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Dolj, GJMb Craiova, polițiștilor de la transporturi, frontieră dar și Poliţiei Locale Craiova, la activități fiind folosiți și câini de urmă. Polițiștii au desfăşurat investigaţii specifice, fiind ridicate imagini de pe camerele de supraveghere video în vederea stabilirii itinerariului de deplasare al evadatului”, potrivit IPJ Dolj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.