Sute de angajați ALRO au protestat în faţa Prefecturii Olt

0
199

Revoltă în rândul salariaților Alro Slatina, unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din Europa. Câteva sute de angajați s-au adunat în fața Prefecturii Olt, pentru a-și striga nemulțumirile, după ce conducerea întreprinderii a anunțat, la finalul anului trecut, că va închide trei din cele cinci hale de electroliză, ceea ce înseamnă că mii de oameni este posibil să intre în șomaj tehnic, din cauza creșterii prețului la energie electrică. Sindicaliștii au purtat discuții inclusiv azi cu Ministrul Energiei, Virgil Popescu. Li s-a transmis că pot încheia singuri contracte de energie electrică, deoarece s-a modificat legea, pe 31 decembrie, anul trecut.

Salariații sunt disperați că vor rămâne fără locuri de muncă. Până acum, niciun angajat nu a fost trimis în șomaj tehnic, nu au început disponibilizările. S-a intrat însă pe ultima sută de metri. Dacă reprezentanții Alro nu vor reuși să cumpere energie electrică de la un furnizor, la un preț bun, până marțea viitoare, va începe procesul de inchidere a 60 % din producția de electroliză.

Sindicaliştii sunt de părere că a fost schimbat degeaba cadrul legislativ, pentru că nu se va putea face nimic. Angajații tot vor intra în șomaj tehnic.
Oamenii sunt disperați de teamă că vor rămâne fără locuri de muncă. Speră să se găsească repede soluții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.