Un elev de clasa a opta s-a aruncat de la etajul 1 al Școlii Gimnaziale „Traian”, din Craiova

0
197

Copilul de 13 ani este fiul unui cunoscut notar din Craiova. Elevul ameninţase că vrea să moară pentru că „nu mai suportă presiunea de la şcoală”. Din fericire a scăpat cu viață și se afla internat la Spitalul Județean de Urgență Craiova, în stare conștientă. Reprezentanții școlii, polițiștii, dar și cei ai Inspectoratului Școlar Județean Dolj au deschis o anchetă pentru a stabili motivul din cauza căruia elevul a recurs la gestul extrem.

Sub presiunea de a avea performanțe școlare în permanență, copiii pot dezvolta tulburări ce îi pot face extrem de sensibili și le afectează personalitatea pe termen lung. Tragedia s-a petrecut la școala Gimnazială „Traian”, din Craiova. Părinții îl duceau la psiholog de câteva luni pentru că spunea că vrea să moară, nu mai face față presiunilor de la școală și îi este frică de examen. Ieri, a luat nota 4 la biologie. Înainte de a se arunca în gol i-a trimis profesoarei de biologie un mesaj în care i-a spus că îi mulțumește pentru lecția de viață. „Era în timpul ultimei ore. Elevul nu a mai mers la oră, a rămas în clasă și a căzut de la fereastră. Portarul școlii a fost cel care l-a văzut și a sunat imediat la 112. A fost preluat de ambulanță și transportat la Spitalul Județean de Urgență Craiova. Era speriat, plângea, nu a precizat motivul. Este în curs o anchetă. Este un copil emotiv, sensibil”, a spus Ana Jipescu, director adjunct Școala Gimnazială „Traian”, Craiova.

Atât copilul cât și colegii săi vor beneficia de consiliere psihologică. „Ne aflăm în fața unui incident regretabil, din păcate petrecut la o unitate de învățământ de prestigiu din Craiova. Prioritatea principală pentru noi o resprezintă sănătatea copiilor noștri, vestea bună este că elevul de care vorbim este conștient și nu a suferit răni care să îi pună în pericol viața. Ieri, am fost anunțat de conducerea școlii de acest eveniment regretabil. Un elev de clasa a VIII-a a căzut de la etajul I, al sălii în care își desfășura activitatea. S-a deschis o anchetă în curs demarată de unitatea școlară și Poliție. Există o colaborare bună între unitatea școlară, ISJ Dolj, părinți și unitatea medicală. O anchetă se va derula atât la școală, cât și la ISJ Dolj. Copilul va beneficia de consiliere psihologică, dar și colegii lui și vom încerca să luăm toate măsurile care se impun, după ce vedem exact toate detaliile legate de acest incident”, a declarat Ion Daniel, inspector școlar general.

Elevul a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Craiova, în stare conștientă. Polițiștii fac cercetări pentru a stabili motivul din cauza căruia elevul s-a aruncat de la fereastră. A fost deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și se fac în continuare cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs incidentul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.