Cei trei constănţeni care au convins un craiovean să le dea 60.000 euro și 60.000 de lei au fost arestați preventiv

0
127

Cei trei bărbați din Constanța care au indus în eroare doi craioveni își vor petrece următoarele 30 de zile în spatele gratiilor. Au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Sunt acuzați de înșelăciune.

Pe 1 martie au sunat o femeie de 70 de ani din Craiova și au încercat să o convingă să le ofere 10.000 de lei, sub pretextul că fiica sa este infectată cu COVID-19 și are nevoie de tratament. Timp de o jumătate de oră au ținut-o pe craioveancă pe fir. Chiar au convins-o să coboare în fața blocului pentru a se întâlni cu ea. Abia atunci femeia și-a dat seama că ceva nu este în regulă, nu le-a oferit niciun ban și a luat legătura cu polițiștii.„În fapt, trei bărbați din județul Constanța, sunt bănuiți că la data de 01 martie 2022, prin inducerea în eroare, ar fi contactat telefonic o femeie de 70 de ani, din municipiul Craiova, pe care ar fi încercat să o determine să le înmâneze suma de 10.000 de lei, sub pretextul asigurării tratamentului fiicei sale, infectată cu Sars Cov 2 și aflată în stare gravă la un spital din Craiova. Întrucât femeia a avut dubii cu privire la cele solicitate de bărbați, aceasta a refuzat să le înmâneze banii, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la înșelăciune”, potrivit IPJ Dolj.

Nu la fel de vigilent a fost un bărbat de 84 de ani, din Craiova. Bătrânul a căzut în plasa infractorilor și le-a oferit o mică avere.„În cursul aceleiași zile, bărbații ar fi contactat telefonic un bărbat, de 84 de ani, tot din municipiul Craiova, căruia i-ar fi prezentat o situație nereală și de la care ar fi primit suma de 60.000 de lei și 60.000 de euro, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune”, a mai precizat sursa citată.

Cei trei bărbați au fost prinși în flagrant, în București. Pentru prinderea lor a fost folosit și armamentul din dotare. Oamenii legii au executat un foc în plan vertical. Au fost conduși la sediul Secției nr.5 Poliție Craiova pentru audieri, iar în urma probatoriului administrat aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, apoi arestați preventiv pentru 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.