Incendiu la o casă din comuna Icoana, Olt

0
96

Focul a cuprins acoperișul și bunurile de la etajul casei. A existat riscul ca flăcările să se extindă la o locuință aflată în apropiere. Intervenția pompierilor a durat aproximativ trei ore.
Din fericire nu au fost victime. Cel mai probabil incendiul a izbucnit de la coșul de fum deteriorat.

„Echipaje din cadrul Stației Scornicești și Detașamentului Slatina, cu trei autospeciale de stingere, o autospecială pentru intervenție la înălțime și un echipaj SMURD, au intervenit în comuna Icoana, sat Ursoaia, pentru stingerea unui incendiu puternic izbucnit la o locuință, cu regim de înălțime parter și etaj. În urma incendiului au ars aproximativ 300 de meri pătrați de acoperiș, materiale de construcții, textile și anvelope , depozitate la etajul locuinței”, a spus Alin Băsășteanu, purtător de cuvânt ISU Olt.

Pentru a fi evitate incendiile provocate de coșurile de fum defecte, deteriorate sau necurățate există mai multe măsuri de prevenire:

•verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
•coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
•coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.