Craiova: Campanie de prevenție și informare, cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor

0
152

Craiovenii care locuiesc la bloc trebuie să învețe să colecteze selectiv gunoiul. Începând de luni, timp de trei săptămâni, se va da startul unei campanii de prevenție și informare a cetățenilor, cu privire la modul în care trebuie aruncate gunoaiele.

Echipe mixte formate din reprezentanți ai Iridex Group Salubrizare, ADI EcoDolj, în colaborare cu Primăria Craiova și Poliția Locală vor fi în teren, timp de trei săptămâni, pentru a informa cetățenii, direct lângă platformele de gunoi ale blocurilor. Oamenilor li se va explica cum se aruncă corect deșeurile și le vor înmâna chiar și pliante. Scopul campaniei este ca locuitorii Craiovei să învețe să colecteze separat. „Începând de luni, Adi EcoDooj, Iridex Group Salubrizare alături de Poliția Locală, vor începe o campanie de informare a cetățenilor la fața locului. Practic 31 de echipe ale acestor instituții vor fi prezente pe cartiere. Cetățenii care vor duce gunoiul către container vor fi abordați de acești trimiși ai noștri, informați, li se va spune unde trebuie să fie aruncate deșeurile, pe fiecare container în parte. Trei săptămâni va fi această campanie de informare a cetățenilor, astfel încât toți trebuie să știe ce au de făcut. Noi ca autorități ne dorim ca orașul să fie unul foarte curat„, a spus Aurelia Filip, viceprimarul Craiovei.

Craiova este orașul cu cea mai amplă infrastructură de colectare separată din țară. Cu toate acestea rata de colectare selectivă este de doar 10 % în acest moment.

După cele trei săptămâni, cei care nu se vor conforma și nu vor selecta corect deșeurile vor fi amendați.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.