Copil mort după ce a alunecat într-un canal de irigații

0
104

Tragedia s-a petrecut în localitatea Cetate, Dolj. Copilul în vârstă de 12 ani a alunecat într-un canal de irigații. Nu a mai putut fi salvat. Băiatul nu răspuns manevrelor de resuscitare. Sunt informații potrivit cărora copilul se plimba prin zonă cu bicicleta, împreună cu un alt băiat de 13 ani. La un moment dat, băiatul de 12 ani s-a așezat pe o placă de ciment a canalului de irigații și a alunecat în apa adâncă de aproximativ 3 metri.

Potrivit unor surse copilul de 13 ani s-a speriat și a cerut ajutorul unor persoane, care se aflau o distanță de 50 de m. Oamenii au fost cei care au sunat la 112. Echipajele de prim ajutor au ajuns la faţa locului, însă pentru copilul de 12 ani nu s-a mai putut face nimic. „Pompierii militari intervin cu 2 bărci pneumatice, un echipaj SMURD. Din primele informații ar fi vorba despre un copil de 12 ani. La fața locului a fost trimis și elicopterul SMURD. Un echipaj de scafandri (2 subofițeri scafandri de la ISU Dolj și 4 subofieri scafandri de la ISU Mehedinți) se deplasează la locul evenimentului. Echipajul de căutare salvare a scos din apă trupul copilului, acesta fiind predat echipajului de prim ajutor pentru acordarea manevrelor de resuscitare. Din nefericire, copilul nu a răspuns manevrelor de resuscitare”, a declarat Tania Vîlceanu, purtător de cuvânt ISU Dolj.

Polițiștii Secției nr.9 Poliție Rurală Cetate au fost sesizați prin apel de urgență 112 cu privire la faptul că, în extravilanul comunei Cetate, într-un canal de irigații, s-ar fi înecat un copil de 12 ani.

„La fața locului s-au deplasat polițiști și echilaje ISU Dolj fiind efectuate activități de căutare. După aproximativ 2 ore de căutări minorul a fost scos din apă, fiind efectuate manevre de resuscitare. Din păcate, în urma manevrelor de resuscitare a fost pronunțat decesul minorului. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din cuplă, fiind efectuate cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”, a precizat Cristian Grigorescu, purtător de cuvânt IPJ Dolj.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.