Dr. Edoardo Malfatti, din Paris, vine în Craiova pentru pacienții cu distrofie musculară

0
73

Seminarul „Distrofia musculară – familii și specialiști, împreună pentru aceeași cauză” adună în Craiova pacienți și medici din țară și străinătate. 
Există peste 600 de familii afectate de o maladie severă și incurabilă despre care preferăm să nu vorbim și să întoarcem capul către cauze mai pozitive: Distrofiile musculare progresive Duchenne și Becker. Inteligenți, sensibili și empatici, acești copii se sting în tăcere sub privirile familiei. Nu există însă niciun centru specializat pe boli neuromusculare severe, în România. Doar câțiva medici specialiști, în cadrul unor secții de neurologie. Miologia, o disciplină aproape inexistentă în țară, nu are nici măcar o secție alocată undeva, iar în alte țări are chiar spitale și institute specializate.

Acesta este contextul în care un mic grup de părinți și de medici extraordinari încearcă să promoveze un standard modern de îngrijire și de tratament, încearcă să prelungească speranța de viață și calitatea vieții acestor copii. În ultimii 6 ani, chiar au reușit să facă asta: acum, speranța de viață pentru această categorie a crescut cu aproape 50% față de anii 1990.

Fiți alături de ei, încercați să îi susțineți și să îi încurajați. Ei, acești anonimi luptători schimbă încet viața noastră, acolo, pe zona de boli severe cu care ei se luptă.

Sâmbătă, 18 iunie 2022, are loc a patra ediție a Seminarului „Distrofia musculară – familii și specialiști, împreună pentru aceeași cauză”, în Craiova, la UMF Craiova – Medicina Veche (clădirea de sticlă).

Acest eveniment, care anunță deja în jur de 100 de participanți din țară și din străinătate, este destinat cadrelor medicale, serviciilor sociale, familiilor și pacienților cu boli neuromusculare severe, tuturor persoanelor interesate de a crea un progres în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.