Se poate circula pe Lotul 2 al Drumului Expres Craiova-Piteşti

0
139

Astăzi, s-a dat drumul circulației pe Lotul 2, din Tronsonul 2, al Drumului Expres Craiova-Piteşti. România este mai bogată cu 21 de kilometri de şosea de mare viteză. S-a deschis lotul 2, din tronsonul 2 al Drumului Expres, care ocolește orașul Slatina şi care face parte din Craiova-Pitești. De acum, șoferii vor circula neîntrerupt pe Drumul Expres, între Slatina și Balș, pe aproximativ 40 de kilometri. Vestea nu face altceva decât să-i bucure, pentru că, în sfârșit, vor scăpa de blocajele în trafic din Balș și Slatina. 

Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Piteşti a fost finalizat. Este vorba despre o porțiune de 21,35 kilometri între nodurile Piatra Olt și Valea Mare. Șoferii au așteptat cu nerăbdare să se deschidă acest drum, iar unii au venit special la inaugurare.

Este cea mai mare lucrare de infrastructură mare din județul Olt, de după Revoluție.
Pe acest tronson a fost construit și un pod peste râul Olt, cel mai mare pod din România, de 1,8 km. Prin ocolirea celor două localităţi se scurtează considerabil timpul de deplasare şi creşte gradul de siguranţă pe acest traseu.

Pe Drumul Expres se poate circula cu 120 km/h. Construcţia celor aproximativ 40 de km ai Tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova-Piteşti a început în luna septembrie 2019. Acest tronson este împărţit în două loturi, primul care ocolește Balşul, unde se circulă deja din aprilie, iar al doilea lot, ce permite ocolirea municipiului Slatina şi a fost dat în folosinţă azi.
Sursă foto: DRDP Craiova

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.