Un nou termen în dosarul Caracal, amânat. Familiile așteptau sentința finală

0
174

Tribunalul Olt ar fi trebuit să pronunțe, astăzi, sentința finală în dosarul Caracal. Termenul a fost amânat însă, pentru data de 9 septembrie. Familiile celor două fete răpite de Gheorghe Dincă spun că nu se încercă nimic altceva decât să se tragă de timp.

„O dezamăgire totală. Ne așteptam din partea judecătoarei la un asemenea gest, pentru că s-a cunoscut că acest dosar a fost judecat și coordonat de alte instituții, iar judecătoarea a fost manipulată. Interesul nostru a fost, este și va rămâne, în continuare, să aflăm ce s-a întâmplat în realitate cu Luiza, pe că alături de Gheorghe Dincă sunt și alții vinovați, din instituțiile statului, care nu și-au făcut datoria”, a spus Stelian Iordache, bunicul Luizei Melencu.

Potrivit unor surse, judecătoarea care se ocupă de dosarul Caracal se află în concediu, în această perioadă. Familiile victimelor care ar fi trebuit să afle astăzi decizia finală, mai au de așteptat, până luna viitoare.

„Amână pronunțarea. Pentru a asigura respectarea principiului continuității completului de judecată conform reglementărilor art. 123 alin. 4 din Regulamentul de ordine interioară al instanțelor judecătorești, art. 354 alin.2 C.p.p. și jurisprudența constantă a Curții Euoepne a Drepturilor Omului, stabilește termen pentru deliberare și pronunțare la data de 9 septembrie 2022”, se arată pe portalul instanței.

La termenul trecut s-a cerut pentru Gheorghe Dincă pedeapsa maximă, de 30 de ani, iar pentru complicele său, Fane Risipițeanu, acuzat că a violat-o pe Luiza Melencu, s-a cerut o pedeapsă de 12 ani de închisoare.

Gheorghe Dincă are 67 ani. În dosarul Caracal este acuzat de trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat și profanare de cadavre. Pe 14 aprilie 2019 Gheorghe Dincă a răpit-o pe Luiza Melencu, dintr-o stație de autobuz din Caracal. Iar pe 24 iulie 2019 a răpit-o pe Alexandra Măceșanu, din localitatea Dobrosloveni, Olt, de unde a luat-o la ocazie pentru a o duce în Caracal. Dosarul a fost trimis în judecată în ianuarie 2020. După doi ani şi jumătate familiile fetelor răpite sunt dezamăgite și spun că nu au aflat adevărul.

Sursă foto: it.clearanceonline2022.ru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.