Craiovenii care locuiesc la case primesc pubela maro

0
84

Iridex Group Salubrizare începe distribuirea pubelei maro, pentru craiovenii care stau la casă, începând de luni, 10 octombrie 2022. Deșeurile aruncate în această pubelă vor fi colectate începând cu data de 1 ianuarie 2023. În acest container de culoare maro se pot pune: resturi de fructe și legume, proaspete sau gătite, resturi de pâine și cereale, zaț de cafea/resturi de ceai, păr și blană, fibre naturale, coji de ouă, coji de nucă, cenușa de la sobe (când se arde numai lemn și nu se regăsesc deloc cărbuni încinși), rumeguș, fân, paie, resturi vegetale din curte (frunze, crengi, nuiele mărunțite, flori), plante de casă, bucăți de lemn mărunțit, ziare, hârtie, cartoane mărunțite, umede și murdare.

“În vederea atingerii țintelor privind reducerea cantităților de bio-deșeuri care se depozitează pe depozitele de deșeuri, SMID Dolj va implementa colectarea separată a bio-deșeurilor în vederea compostării lor centralizate, în Municipiul Craiova. Astfel, în perioada 10 octombrie -22 decembrie 2022, craiovenii care locuiesc la casă vor primi o pubelă maro de 120 litri, pentru colectarea bio-deșeurilor. Programul de distribuire pe străzi va fi anunțat la sfârșitul fiecărei săptămâni, pentru săptămâna următoare și poate fi consultat pe: www.iridexsalubrizare.ro, dar și pe pagina de Facebook Iridex Group Salubrizare.
Bio-deșeurile vor fi colectate începând cu data de 1 ianuarie 2023 cu vehicule specializate de 12 mc și transportate la stația de compostare de la Mofleni-Craiova. Fiecare cetățean va primi anterior acestei date calendarul de colectare”, a precizat Ana – Maria Predilă, purtător de cuvânt Iridex Group Salubrizare.

Pentru informații suplimentare craiovenii pot suna la numărul de dispecerat: 0251.979.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.