Minor de 12 ani prins de polițiști la volan. A fost pus să conducă de către bunicul său

0
161

Un copil de de 12 ani a fost depistat de polițiști în timp ce conducea o mașină, prin comuna Sălcuța. Alături de el în autoturism se afla și bunicul său, un bărbat de 60 de ani, care l-a pus să conducă mașina. Înainte de a fi opriți de polițiști, bătrânul s-a urcat la volanul mașinii, deși nu deține permis de conducere și se afla sub influența alcoolului.

“Polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Bucovăț au oprit pentru control un autoturism care circula pe drumul comunal 101, din comuna Sălcuța. La volanul autoturismului, polițiștii au identificat un minor de 12 ani, din localitate. De asemenea, în autoturism, pe locul din dreapta față, polițiștii au identificat un bărbat de 60 de ani, din aceeași localitate, bunicul conducătorului auto. Din cercetari, polițiștii au stabilit că, anterior depistării, autoturismul ar fi fost condus de către de bărbatul de 60 de ani, iar la vederea echipajului de poliție, cel în cauza i-ar fi solicitat nepotului său să treacă la volanul autoturismului. De asemenea, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că nici bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul care a fost încredințat nepotului său îi aparţine”, potrvit IPJ Dolj.

Cei doi au fost testați cu aparatul alcooltest, care a indicat un rezultat negativ în cazul minorului și o concentrație de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul bărbatului de 60 de ani, care ulterior a refuzat recoltarea de probe biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

“Poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis, încredințarea unui autoturism pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care se cunoaște ca nu deține permis și refuzul sau sustragerea de la recoltarea de probe biologice.

Cercetările sunt continuate de polițiști, urmând ca la finalizare să fie propusă soluție prin unitatea de parchet competentă”, se arată în comunicatul IPJ Dolj.

În acest weekend, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj au fost prezenți în teren și au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere, prin depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau conduc autoturisme sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.