Procurorul Sorin Lia, fost șef al Parchetului Judecătoriei Corabia, polițiști și un om de afaceri, reținuți. Sunt acuzaţi de comiterea mai multor infracţiuni

0
355

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova l-au reținut pentru 24 de ore pe fostul șef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, Sorin Lia. Conform unui comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova alături de acesta au mai fost reținute alte trei persoane, printre care fostul șef al Poliției Corabia, Sorin Narcis Bulintiș, un om de afaceri și un alt polițist. Astăzi, au fost prezentați Curții de Apel Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Procurorul Sorin Lia a fost reţinut, fiind acuzat de săvârşirea a nu mai puţin de şapte infracţiuni, printre care abuz în serviciu, favorizarea infractorului sau abuz în serviciu.

“A emis, retroactiv, un ordin de deplasare fals pentru a nu fi sancționat pentru că a depășit viteza. El ar fi folosit respectivul ordin în fața polițiștilor rutieri. A intervenit la șefia unui Inspectorat de Poliție Județean pentru ca un prieten să fie mutat la o altă structură de poliție, și a protejat activități de comerț ilicite desfășurate de un angajat din poliție. Ar fi comunicat detalii din dosare aflate în lucru”, se arată în comunicatul transmis de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Sorin Narcis Bulintiș, fost agent și apoi șef al Poliției Rutiere din Corabia, Olt, e acuzat de „instigare (directă) la abuz în serviciu şi a unei infracţiuni de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale”.

“T.A., administratorul unei societăţi comerciale, pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri, instigare (indirectă) la abuz în serviciu, instigare (indirectă) la favorizarea făptuitorului, instigare (directă) la uzurparea funcţiei în formă continuată, instigare (directă) la abuz în serviciu şi instigare (directă) la uzurparea funcţiei;

R.C. pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri, instigare (indirectă) la abuz în serviciu şi instigare (indirectă) la favorizarea făptuitorului”, mai apare în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.