Bătrân de 84 de ani, din Craiova, înșelat de trei bărbați din Constanța. L-au indus în eroare și le-a oferit 60.000 de lei și 60.000 de euro

0
80

Trei bărbați din Constanța acuzați de înșelăciune prin metoda Covid-19 au fost prinși în flagrant, seara trecută, în București. Indivizii sunt acuzați că au încercat să inducă în eroare doi craioveni. Unul dintre aceștia, un bărbat de 84 de ani, a crezut cele spuse de tâlhari și le-a dat o mică avere: 60.000 de lei și 60.000 de euro. 

Faptele au fost comise pe 1 martie. Cei trei bărbați din Constanța au contactat telefonic o femeie de 70 de ani, din Craiova, pe care ar fi încercat să o determine să le înmâneze suma de 10.000 de lei, sub pretextul asigurării tratamentului fiicei sale, infectată cu Sars Cov 2 și aflată în stare gravă la un spital din Craiova. Femeia nu a căzut în plasa infractorilor. A avut dubii cu privire la cele solicitate de bărbați și a refuzat să le înmâneze banii, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la înșelăciune.

Tot pe 1 martie, bărbații au sunat un bătrân, de 84 de ani, tot din municipiul Craiova, căruia i-au prezentat o situație nereală, iar în schimb au primit suma de 60.000 de lei și 60.000 de euro, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

„Activitatea s-a desfășurat în cadrul unui dosar penal aflat sub supravegherea prim-procurorului adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune. În urma activităților investigativ-operative desfășurate de polițiștii Secției nr.5 Poliție Craiova, sub directa coordonare a procurorului de caz, noaptea trecută, cu sprijinul polițiștilor Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București a fost organizat un flagrant delict, în municipiul București. Pentru prinderea bărbaților a fost folosit și armamentul din dotare, aceștia executând foc în plan vertical”, a spus Cristian Grigorescu, purtător de cuvânt IPJ Dolj.

Cei trei bărbați au fost conduși la sediul Secției nr. 5 Poliție Craiova pentru audieri. Au fost reținuți pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune. La activitățile desfășurate au participat și polițiști ai Secției nr.1 Poliție Craiova și U.T.A.I. Craiova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.