A primit șpagă să urgenteze adoptarea unui copil

0
417

Un funcționar public de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj a ajuns în arest, fiind acuzat că a cerut şi primit 4.500 de euro, pentru a urgenta adoptarea unui copil. Bărbatul a fost inițiat reținut pentru 24 de ore, iar astăzi judecătorii au decis să-l pună în libertate. În plus, a fost pus și sechestru asupra sumei de 4500 euro.

Bărbatul în vârstă de 59 de ani, din municipiul Craiova, angajat ca șofer în cadrul Protecției Copilului Dolj este cercetat într-un dosar penal de trafic de influență. Este acuzat că în perioada noiembrie-decembrie 2023, a cerut și primit suma de 4500 euro, pentru a-și trafica pretinsa influență pe lângă colegi din instituția la care este angajat, în legătură cu urgentarea procedurii de adopție a unui minor.

În cauză, ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Dolj, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au desfășurat, ieri, activități procedurale pentru administrarea probatoriului față de inculpat. Ca urmare a celor constatate, procurorul de caz a dispus reținerea bărbatului pentru 24 de ore. Astăzi, acesta a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 zile.