Bătrân de 90 de ani, lăsat fără 25.000 de lei. Bărbatul a fost jefuit și abandonat pe câmp

0
142

Un bătrân în vârstă de 90 de ani, din comuna Galicea Mare, județul Dolj, a fost jefuit de doi tineri, de doi tineri de 18 și 30 de ani, care i-au furat bărbatului suma de 25.000 de lei. Din fericire, întreaga sumă a fost recuperată de polițiști.

Totul s-a întâmplat ieri, după ce bătrânul a retras de la o agenţie bancară, din municipiul Băileşti, suma de 25.000 de lei. El a fost acostat de doi tineri, pe care nu-i cunoştea și care i-au promis că-l vor duce la locuinţa sa din comuna Galicea Mare. Însă, în realitate, bărbații nu au urmărit nimic altceva decât să- jefuiască pe bătrân.

“Profitând de starea de vădită vulnerabilitate a bătrânului, cei doi l-au transportat cu un autoturism în afara localităţii Băileşti, unde, i-ar fi sustras suma de bani şi l-au abandonat pe un câmp. În urma activităţilor desfăşurate de către poliţişti au fost identificaţi cei doi tineri, cu vârstele de 18 şi 30 de ani, ambii din municipiul Băileşti, bănuiţi de comiterea faptei, întreaga sumă de bani fiind recuperată şi restituită persoanei vătămate. Aceștia au fost conduşi la audieri, iar, în baza probatoriului administrat, poliţiştii i-au reţinut, pentru 24 de ore, fiind introduşi în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj. Persoanele reținute urmează să fie prezentate în cursul acestei zile Parchetului de pe lângă Judecătoria Băileşti în vederea dispunerii unei măsuri preventive”, potrivit IPJ Dolj.