Ministrul Transporturilor: „Lotul 1 din Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești va fi deschis înainte de Paște”

0
143

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a făcut astăzi o vizită pe şantierul Drumului Expres Craiova-Piteşti. A anunțat că în scurt timp va fi dat în folosinţă lotul 1 al Tronsonului 2. Este vorba despre porțiunea de drum care ocoleşte oraşul Balş, din judeţul Olt. Pe centura ocolitoare a Balșului se va putea circula înainte de Paște. Sorin Grindeanu, a anunţat că 21 aprilie este data la care segmentul de drum care ocoleşte oraşul Balş va fi funcţional. Este vorba de primii 18,5 km de drum expres pe care şoferii vor putea circula. Acest segment face parte din lotul 1 al tronsonului 2 din Drumul Expres Craiova -Piteşti.

Șoferii care tranzitează Balșul așteaptă cu nerăbdare să se dea cât mai repede drumul circulației pe Drumul Expres. „Lotul 1 din Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești va fi deschis înainte de Paște! Acest lot va rezolva inclusiv problema aglomerației din orașul Balș. În scut timp va fi deschis și lotul 2 al aceluiași Tronson, care va duce la eliminarea blocajelor din Slatina. Vorbim de 40 de km de drum modern de mare viteză. Acestea sunt rezultate obținute de constructori care iau în serios contractele”, a spus ministrul.

Traficul din Balş a sufocat oraşul. La orele de vârf traficul este de coșmar, spun șoferii, care sunt nevoiți să aștepte chiar și zeci de minute în coloană să traverseze orăşelul.

Ministrul Transporturilor a precizat că lucrările la tronsonul 1 bat pasul pe loc, iar dacă în perioada următoare nu va exista o mobilizare pentru avansarea stadiului de execuţie a lucrărilor există riscul să fie reziliat contractul pe Tronsonul 1, dacă termenul de execuție nu va fi respectat.

Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova – Pitești este construit de grupul de firme UMB deținut de Dorinel Umbrărescu, care a câștigat contractele și pentru tronsoanele 3 și 4, în vreme ce tronsonul 1 este realizat de italienii de la Tirrena Scavi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.